Petak 28.01.2011.
16:51 >> 17:28h
Vestionline

Prijave protiv Čede i Todorovića

Agencija je utvrdila da Čedomir Jovanović nije dostavio dokaz o prenosu upravljačkih prava u privrednom društvu "Radna grupa" d.o.o. i da je kao vlasnik 50 odsto udela nastavio da potpisuje odluke koje se odnose na upravljanje, a nakon sticanja 100 odsto udela u tom preduzeću (18. maja 2010.) nije preneo upravljačka prava ni nad
novostečenih 50 odsto udela, piše u saopštenju.

Čedomir Jovanović i Dragan Todorović

"Jovanoviću je upućen dopis 25. oktobra 2010. godine da dostavi dokaze o prenosu upravljčkih prava", saopštila je Agencija koja je to utvrdila proveravajući tačnost podataka iz Izveštaja o imovini i prihodima, prema godišnjem planu provere''.

U saopštenju se ističe da su Agenciji 29. decembra 2010. godine, preko punomoćnika, dostavljeni podaci o licu na koje su preneta upravljačka prava, ali bez dokaza o tome, a naknadnom proverom je utvrđeno da je Jovanović nastavio da vrši upravljačka prava, iako je naveo da ih je preneo, kao i da po sticanju 100 odsto udela nije preneo upravljačka prava nad novostečenih 50 odsto vlasničkog udela.

Nisam kriv

 

Jovanović je izjavio da nije učinio ništa suprotno zakonu.

 

"Sve pravne radnje u moje ime, pa i sva obaveštenja državnim
organima, i u ovom slučaju su preduzimali moji pravni zastupnici. Sva
dokumentacija je na vreme dostavljana, a najbolja potvrda toga su
podaci koji su i javno dostupni na sajtu Agencije za privredne
registre", naveo je Jovanović.

Proveravajući tačnost podataka iz Izveštaja o imovini i prihodima Dragana Todorovića, Agencija je utvrdila da nije preneo upravljačka prava u preduzeću "Todorović transport" d.o.o., koje je sa 100 odsto udela u njegovom vlasništvu.

"Todoroviću je upućen dopis 9. novembra 2010. godine da dostavi dokaze o prenosu upravljčkih prava na koji Agencija nije dobila odgovor", saopštila je Agencija, ističući da su se, nakon sprovedenih postupaka, stekli uslovi za podnošenje predloga za
pokretanje prekršajnih postupaka u oba slučaja.

Ukoliko Prekršajni sud donese odluku kojom utvrđuje postojanje prekršaja, Zakonom propisana sankcija je novčana kazna u iznosu od 50.000 do 150.000 dinara.

2024 © - Vesti online