Četvrtak 27.01.2011.
21:23
vestionline, blic

Mekliš: Žigić odigrao najbolji meč od dolaska!

Srpski reprezentativac je u igru ušao na poluvremenu umesto Meta Derbišajera, a po mišljenju Aleksa Mekliša visoki napadač je odigrao najbolju utakmicu otkako je stigao u klub, iako nije zatresao mrežu u preokretu i pobedi na produžetke od 3:1.

"Rekao sam na poluvremenu da ga gađaju u šesnaestercu što je više moguće. Bio je jako koristan, ovo mu je najbolja utakmica od dolaska. Ukoliko bi nastavio da igra na tom nivou, bio bi veoma neugodan za čuvanje. On je napravio razliku na terenu", rekao je Mekliš.

Trener Vest Hema Avram Grant bio je razočaran posle poraza, a iako nije spomenuo Žigića, jasno je bilo da na njega misli kada je rekao da njegovi izabranici nisu mogli da se izbore sa dugim loptama.

"Razočaran sam. Iako smo pobedili u prvom meču sa 2:1, i imalu prednost u Birmingemu od 0:1, nismo uspeli da se izborimo sa dugim loptama, što je bio glavni problem", zaključio je Avram Grant, čiji su izabranici završili regularan tok revanša polufinala porazom od 2:1, a onda su u produžetku primili još jedan pogodak, koji ih je koštao plasmana u finale Karling kupa.

2024 © - Vesti online