Četvrtak 27.01.2011.
15:26
Mondo, Vestionline

Duel sestara Kovač

Porodica Kovač na okupu
  

U holu RTS-a danas su i zvanično predstavljeni kompozitori za pesmu koja će nas predstavljati na predstojećem Eurosongu - Kornelije, Aleksandra i Kristina Kovač.

Na ideju da članovi porodice Kovač budu zaduženi za najveći evropski muzički festival došli su čelnici RTS-a, jer, kako kažu, "to je veliki porodičan događaj na kome se uveče oko malih ekrana okupljaju porodice i prijatelji i svako navija za svoje favorite".

"Ja sam iznenađen i zadovoljan što smo dobili ovakvu ponudu. Ne samo zato što smo porodica, već i zato što potpuno različito stvaramo pesme. Iz tog razloga je ovo veoma dobra šansa za nas", rekao je Kornelije Kovač.

"Sa svojim ćerkama ne živim pod istim krovom, pa će se stvaranje pesama biti donekle tajnovito", rekao je autor jedne od numera za koju će publika glasati 26. februara u dvočasovnoj emisiji na prvom kanalu RTS-a.

Sva tri autora će se držati svog stila kada budu stvarali Eurosong kompozicije...skoro svi. Dok Kristina Kovač najavljuje numeru koja će biti po "njenom muzičkom ukusu", Aleksandra piše festivalsku pesmu, "baš za Eurosong".

Što se tiče izvođača, kompozitori, naravno, nisu želeli da otkrivaju svoje favorite, ali su rekli da "uži spisak postoji".

"Želim da se predstavimo snažnom, pop pesmom. Mislim da je vreme da se vratimo velikim pesmama koje će trajati 50 godina", rekla je Aleksandra Kovač i dodala da "tipuje" na ženski vokal.

Sva tri člana porodice Kovač imaju evrovizijsko iskustvo: Kornelije Kovač je na tom takmičenju nastupio s "Korni grupom" 1974. godine, dok su Aleksandra i Kristina bile prateći vokali Bebi Dol na Eurosongu 1991. godine.
 

2024 © - Vesti online