Sreda 26.01.2011.
22:39
Vestionline

Ponovo radi "Domodedovo"

Aviosaobraćaj na "Domodedovu" je opet uspostavljen, ali uz pojačano obezbeđenje
 

Prtljag putnika kontroliše se na ulazu terminala za odlaske, dok je hol za međunarodne dolaske ograđen, jer se na njemu vrši istraga o eksploziji koja se dogodila 24. januara.


Kako prenosi BBC, istragom je za sada utvrđeno samo to da je reč o samoubilačkom napadu, a istražitelji pretražuju mesto napada i razgovaraju sa povređenima i svedocima kako bi došli do novih podataka o ovom slučaju. Jedan od stradalih je i državljanin Srbije Milorad Miljković (48), koji se uspešno oporavlja od povreda.


Kako je do sada utvrđeno, u vreme napada mere na ulazu na aerodrom bile su slabe, pa je bombaš samoubica lako ušao u zgradu i aktivirao oko sedam kilograma TNT-a. Zbog loših mera bezbednosti, inače, predsednik Rusije Dmitrij Medvedev je pozvao na odgovornost i čelnike "Domodedova". Naravno, pretnje su upućene i na pravu stranu, jer je premijer Rusije Vladimir Putin najavio odmazdu zbog terorističkog napada.


U Moskvi i moskovskom regionu današnji dan proglašen je danom žalosti zbog žrtava napada, a komemoracije su održane i u drugim delovima Rusije, crkvama, džamijama i sinagogama.

2024 © - Vesti online