Sreda 26.01.2011.
19:43
Vestionline

Francuzi: Da se zločin nikad ne ponovi

Ubice Brisa Tatona osuđene su na 240 godina zatvora
 


"Sudija Viseg suda u Beogradu je u utorak 25. januara izrekla presudu u postupku protiv 14 srpskih navijača, okrivljenih za udruženo nasilničko delovanje, koje je izazvalo smrt našeg sunarodnika, Brisa Tatona", navodi se u izjavi portparola francuskog ministarstva.
 

On je, kako se podseća, "došao u srpsku prestonicu kako bi prisustvovao utakmici između fudbalskog kluba Partizan i fudbalskog kluba Tuluz, čiji je bio navijač".
 

Tatona je 17.septembra 2009. godine "divljački napala grupa huligana u centru Beograda".
 

Njegovo ubistvo je, kako se napominje u saopštenju, izazvalo veoma snažne emocije i u Srbiji i u Francuskoj, naročito u njegovom rodnom gradu, Tuluzu.
 

"Od tada, naša ambasada u Beogradu, u tesnoj i stalnoj vezi sa nadležnim srpskim vlastima, neprekidno je pružala pomoć i podršku porodici Brisa Tatona", dodaje se u saopštenju.
 

"Srpsko pravosuđe je istrazilo i utvrdilo odgovornosti za ovaj gnusni čin", navodi se u saopštenju i ističe da je "presuda upravo izrečena".
 

"Mi smo zadovoljni što je tako pravda zadovoljena", ocenjuje se u saopštenju, "uz nadu da se nikada više ne ponovi ovakav užasan zločin".
 

"Naše misli i saosećanje u ovom trenutku okrenuti su roditeljima, porodici i svim bližnjima Brisa Tatona", zaključuje francusko ministarstvo inostranih poslova.

2024 © - Vesti online