Sreda 26.01.2011.
21:09
Vestionline

Na venčanicama i kafi utajili 25 miliona dinara

Izdavanje venčanica je, čini se, "isplativije" nego što izgleda
 

Kako prenose beogradski mediji, Kneževićeva je od januara 2007. do oktobra 2010. godine, u nameri da izbegne plaćanje poreza i doprinosa, propustila da prijavi zakonito stečeni prihod od izdavanja venčanica, čime je na ime neplaćenih doprinosa na prihode od samostalnih delatnosti i doprinosa za socijalno osiguranje oštetila budžet Republike Srbije za više od dva miliona dinara.


Kontrolom poslovanja kafe kluba "Vendome"u Tržnom centru na Zlatiboru, poreski inspektori Ministarstva finansija, Poreske uprave i inspektori rada i policije konstatovali su da osumnjičeni Filipović, od juna 2003. do novembra 2010. godine, nije prijavio prihode stečene pružanjem ugostiteljskih usluga, čime je oštetio budžet Srbije za više od 23 miliona dinara.


Prijavljeni Filipović je, kako precizira policija u saopštenju, sačinjavao račune sa nefiskalizovane registar kase, u koje je unosio neistinite podatke da je obračunata obaveza za PDV, i tako lažne račune izdavao potrošacima kao fiskalne, a promet ostvaren na takav način nije knjižio u poslovnoj dokumentaciji tog ugostiteljskog objekta.

2024 © - Vesti online