Sreda 21.10.2009.
05:48
Beta, B92

Nova hapšenja zbog kokaina

Kako javlja B92, jedan osumnjičeni uhapšen je u “Interšpedovoj” zgradi, koja se nalazi u širem centru Kragujevca, dok su drugu osobu pripadnici službi angažovanih na ovom slučaju uhapsili u kragujevačkom naselju Aerodrom.

"Interšped" tržni centar u Kragujevcu

Specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Miljko Radisavljević izjavio je danas da se istraga protiv osumnjičenih za međunarodni šverc kokaina nastavlja i podseća da su u četvrtak u Kragujevcu uhapšene tri osobe protiv kojih je pokrenuta istraga i određen im je pritvor.

Sva trojica su se na saslušanju pred istražnim sudijom branila ćutanjem, a osumnjičeni su za zločinačko udruživanje i nedozvoljenu trgovinu drogom međunarodnih razmera.

Nedavno usvojenim izmenama Krivičnog zakona Srbije za ovo delo predviđena je kazna zatvora od najmanje 10 godina, bez mogućnosti izricanja kazne ispod zakonskog minimuma.

Vrednost droge se procenjuje na oko 120 miliona evra, koja bi prema procenama mogla da se udvostruči uličnom prodajom.

U urugvajskoj luci Santa Lusija, 25 kilometara zapadno od Montevidea, u zajedničkoj akciji pripadnika srpske BIA i američke DEA "Balkanski ratnik", u vodama Urugvaja zaplenjeno je više od 2,5 tona kokaina namenjenog evropskom tržištu. Uhapšeni su jedan Urugvajac i jedan Srbin.
2024 © - Vesti online