Sreda 26.01.2011.
15:06
Vestionline, Blic

Seki dodeljen "Dobričin prsten"

Jelisaveta Seka Sabljić-jedna od najboljih srpskih glumica
 
Toplim rečima, uz iskrene i argumentovane pohvale, nagradu joj je uručio Vojislav Brajović, prošlogodišnji laureat tog vrednog priznanja.

Pre uručenja same nagrade, prisutni su uživali u dirljivom programu. Dok su se na platnu u dnu scene smenjivali snimci Sekinih uloga, iz raznih filmova, serija, pozorišnih predstava, o njoj su nadahnuto i zanimljivo govorili Jovan Ćirilov, Nikola Simić, Dragan Nikolić, Zijah Sokolović, Predrag Ejdus...

Duško Kovačević je kazao da se Seki Sablić zahvaljuje zapravo u ime svih pisaca jer ”Bez tako talentovanih glumaca, bez nje, sve ono što mi pišemo ne bi bilo živo”.

Jagoš Marković je između ostalog rekao da je njena gluma i umetnost “Objava rata svakoj laži i malograđanštini”, dok je Egon Savin istakao neverovatnu veličinu jednostavnosti Jelisavete Seke Sablić.

  

Telegram čestetke uputio je predsednik Srbije Boris Tadić. Muzičkim numerama veče je upotpunio sastav ”Šira utfila” koji predvodi Sekin sin Stefan, poznati reditelj i muzičar.

  

U prepunoj sali “Ateljea 212” između ostalih bili su Miki Manojlović, Mira Banjac, Dara Džokić, Branislav Lečić, Tamara Vučković, Isidora Minić, Milica Mihajlović, Branko Cvejić, Arsa Jovanović, Ljilja Todorović, Caci Mihajlović i mnogi drugi.

2024 © - Vesti online