Sreda 26.01.2011.
10:03
Vestionline

Vukoviću drago zbog pobede nad Argentinom

Može sve, al' kontra očigledno i nikako ne - Veselin Vuković

Selektor Veselin Vuković je izjavio nakon pobede nad Argentinom 26:25, da su se "gaučosi" pokazali kao veoma ozbiljan protivnik.

"Mučili smo se, ali smo pobedili. Drago mi je zbog trijumfa, jer su Argentinci pokazali da su vrlo ozbiljna ekipa. Dobili su Švedsku, a od Poljske su poraženi sa golom razlike. Shvatili smo na početku meča da smo bolji. Javili su se opet oni strahovi iz prošlosti, ali mislim da smo konačno počeli da ih prevazilazimo", rekao je Vuković posle susreta sa "gaučosima".

On je čestitao Argentincima na dobroj utakmici, a svojim igračima na dobroj igri u odbrani, a ono što nije komentarisao jeste činjenica da "orlovi" imaju najgori učinak iz kontranapada od svih selekcija na celom Svetskom šampionatu u rukometu.

Selektor Argentine Eduardo Galjardo ocenio je da je njegova ekipa odigrala dobro u odbrani, ali da nije pronašla način da pobedi.

Rukometaš Srbije Momir Ilić, najefikasniji večeras sa šest golova, naglasio je da je utakmica sa Argentinom bila teška.

"Na kraju smo uspeli da u završnici osvojimo dva boda. Mogu biti zadovoljan sa nekim stvarima, ali nam je nedostajao pristup od samog starta. Moramo od početka to da steknemo, da idemo u svaki meč da pobedimo i spremamo se za Evropsko prvenstvo, koje će brzo doći", rekao je Ilić.

2024 © - Vesti online