Sreda 26.01.2011.
08:00
Vestionline

Voz "Ćira" će produžiti svoju maršutu

"Ćira" je trenutno na tromesečnom odmoru
 

Menadžer za komercijalne poslove i promociju kompleksa "Šarganska osmica" Aleksandra Stamenić, izjavila je da su u vreme novogodišnjih i božićnih praznika, kao i tokom školskog raspusta, pored domaćih turista u vožnji ovom muzejsko-turističkom prugom uskog koloseka uživali i gosti iz Rusije, Francuske,Italije, Nemačke i Poljske, kao i jedna grupa turista iz Kine.

"Železnice Srbije" saopštile su ranije da je u prošlogodišnjoj redovnoj sezoni, koja je trajala od 3. aprila do 15. novembra "Ćira" obavio 717 polazaka i prevezao 77.000 putnika, među kojima su bili i funkcioneri Evropske federacije muzeja i turističkih železnica.

Prihod od prevoza, smeštaja i ugostiteljskih usluga u Muzejsko-turističkom kompleksu "Šarganska osmica" u 2010. godini, prema podacima "Železnica Srbije" uvećan je za 14 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Tromesečna pauza, prema rečima Stamenićeve, biće iskorišćena za remont voznih sredstava, kako bi bila spremna da u narednoj sezoni pruže nezaboravan užitak mnogobrojnim turistima da se provozaju prugom uskog koloseka od 13,5 kilometara, koja prolazi preko pet mostova i 13 vijadukata živopisnog mokrogorskog kraja.

Do kraja ove godine, kako ističe Stamenićeva, "Ćira" bi trebalo da stigne i do Kremna, postojbine proroka Tarabića.

Kompleks "Šarganska osmica" u svojim objektima raspolaže i sa pedesetak ležaja koji su tokom proteklih praznika, kao i u vreme održavanja "Kustendorfa" u obližnjem Drvengradu Emira Kusturice, bili potpuno popunjeni.

2024 © - Vesti online