Utorak 25.01.2011.
09:07
P. Arsić - Vesti

Nemci napisali novi Ustav BiH

Sulejman Tihić

U drugom krugu razgovora Tihić i Izetbegović su razgovarali samo sa njenim saradnicima, predvođenim savetnikom nemačke kancelarke za spoljnu i bezbednosnu politiku Kristofom Hojsgenom.


Predmet razgovora, kako je otkrio Tihić po povratku u Sarajevo, nije bila implementacija izbornih rezultata, nego promene Ustava BiH. Na pitanje novinara da precizno odgovori jesu li dobili zahtev da oba HDZ-a participiraju u vlasti, Tihić je rekao:


- Nismo. Nije uopšte bilo govora o tome ko bi s kim pravio vlast. Više su nas podsticali da se proces uspostave vlasti što pre okonča.


Tihić je rekao da su u Berlinu on i Bakir Izetbegović izneli primedbe, sugestije i dopune te da se nadaju da će bar neke biti uvažene.

Sastanci u Berlinu

 

U petak, 21. januara, Hojsgen je u Berlinu razgovarao i sa liderom HDZ-a Draganom Čovićem i potpredsednicom ove partije Borjanom Krišto.


U priličnom uvijenom saopštenju HDZ-a takođe je potvrđeno da je tema razgovora bila reforma Ustava BiH.


U Berlin bi ove sedmice, prema pisanju medija, trebalo da otputuju i delegacije SDP-a i SNSD-a. Predsednik SNSD-a Milorad Dodik tvrdi da nije dobio nikakav poziv, uz ocenu da je neozbiljno da ga pozivaju preko medija.

2024 © - Vesti online