Ponedeljak 24.01.2011.
20:36 >> 23:38h
Vestionline

Palma mladencima daje 3.000 evra

Dragana i Goran dobili 3.000 evra

Jagodinski zet, Beograđanin Goran Paunović, čvrsto je stegao ruku svoje drage i rekao novinarima da je presrećan i da novac nije motiv njegove ženidbe.

"Zabavljamo se već godinu dana, dolazim u Jagodinu često zbog Dragane, a sad sam se i preselio. Po struci sam saobraćajni tehničar, u Beogradu nisam radio jer je teško naći posao, posebno u struci. Ovaj novac je itekako značajan za porodicu, posebno za prve korake. Meni se Jagodina dopada, sviđala mi se i pre nego što smo se odlučili na brak. Uredna je, ima brojne zanimljivosti i prosto sam začuđen kada vidim da u jednom gradu u Srbiji postoje tolike povoljnosti. Imali smo sreće", kaže Goran.

Čestitajući mladencima, Marković je istakao da je prioritet Jagodine u ovoj godini borba protiv "bele kuge" i zapošljenje mladih.

Uz stimulaiciju od 3.000 evra za bračni par, od kojih je jedno starije od 38 godina, grad Jagodina će od 1. do 16. aprila, u dogovoru sa firmama na ovoj teritoriji, zaposliti 200 mladih bračnih parova, kojima će iz budžeta grada biti isplaćivan lični dohodak u prvih šest meseci, obećao je Marković.

Marković, koji je i narodni poslanik, je pozvao Vladu da u budžetu izdvoji više sredstava "za mlade majke na selu, koje nigde ne rade, koje se bave poljoprivredom, i da ih izjednači sa majkama u radnom odnosu.

"Ima načina, ima prostora da Vlada obezbedi sredstva, smanjenjem broja državnih sekretara, pomoćnika i drugih kojih su puna ministarstva", rekao je Marković.

On je istakao da će Jagodina ove godine, u cilju povećanja broja udatih i oženjenih i povećanja nataliteta, organizovati o trošku grada letovanje na moru za devojke i momke starije od 30 godina i konstatovao da se nada da će iz "ovog
letovanja doći do sklapanja nekog braka".

Svečanom činu, pored Markovića, prisustvovali su predsednik Skupštine grada Ratko Stevanović, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i čelnici svih političkih stranaka koji u Gradskoj skupštini participiraju u vlasti.

Odluku da se bračnom paru, od kojih je jedno sa područja Jagodine i starije od 38 godina, iz budžeta dodeli jednokratna pomoć od 3.000 evra, Skupština grada Jagodine donela je 23. decembra, a primenjuje se od 1. janura 2011. godine. Par je u obavezi da u braku bude pet godina i da u tom periodu ima najmanje jedno dete. 

2024 © - Vesti online