Ponedeljak 24.01.2011.
18:03
Vestionline

Živojinović: Vodio sam pozitivnu kampanju

Živojinović je odlučio da svoje obraćanje članovima Skupštine, koja je zakazana za 25. januar, saopšti javnosti.

Slobodan Boba Živojinović

"Poslednjih mesec dana, u svojstvu kandidata za funkciju Predsednika TSS, na način kako predviđa Pravilnik, ali i kako nalaže najosnovniji kriterijum lepog ponašanja, opredelio sam se da vodim pozitivnu kampanju usmerenu pre svega na to da teniskim klubovima i brojnim igračima svih uzrasta približim moj program sa kojim nameravam da unapredim tenis u Srbiji u narednom četvorogodišnjem ciklusu. U toj nameri, i želji da posetim većinu teniskih klubova širom Srbije, da obrazložim moju kandidaturu i pojasnim sve detalje vezane za program, takođe i da čujem mišljenje sportskih radnika da se u neposrednom kontaktu upoznam sa problemima sa kojima se klubovi širom zemlje suočavaju, izostala je ona druga vrsta aktivnosti koju su od mene, javnost, a pre svega štampa, tražili i očekivali. To je činjenica da sve ovo vreme nisam želeo da se u medijima pojavi ni jedan od mojih odgovora na besmislene, zlonamerne i činjenično neutemljene komentare koje su objavljivane u medijima na moj račun", navodi se u saopštenju predsednika TSS i dodaje:

"Koliko je bilo besmislenosti u brojnim izjavama koje smo svi mogli da čujemo i vidimo poslednjih nedelja, a koliko one nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa stvarnošću, pokazaće Skupština, gde će delegati i predstavnici svih klubova iz zemlje reći šta imaju da kažu, tamo gde to ima i svoju specifičnu težinu, pa će konačno i mediji moći da prenesu ono što je zapravo istina i stvarnost srpskog tenisa".

Živojinivić kaže da je bio "meta" napada poslednjih nekoliko nedelja.

"Konačno su shvatili svi ti dobronamernici našeg tenisa da ja i dalje uživam veće poštovanje u klubovima širom zemlje nego što oni mogu i da zamisle, a još manje da ga zasluže, i da imam unapred zajedno sa mojim programom mnogo više glasova nego što je potrebno i za prostu većinu. Međutim, sada su krenuli komentari da Skupština nije legitimna. Interesantno, ona još nije ni održana, a već je nelegitimna!? A još tužnije od svega je da do dana današnjeg ne postoji kandidat kojeg žele da mi suprotstave. Zar toliko vređaju inteliganciju kako predstavnika klubova koji glasaju tako i celokupne teniske i sportske javnosti. Zar očekuju da je dovoljno da na samoj Skupštini predlože nekog, a delegati brže bolje dignu ruke u vis", navodi prvi čovek TSS.

On ističe da su neosnovani komentari da je Izborna skupština nelegitimna i nelegalna.

"Sednica Skupštine zakazana je u skladu sa odredbama Statuta, a njenu legitimnost će dokazati prisustvo velikog broja delegata klubova. Do danas, moju kandidaturu je potpisom i pečatom podržalo 72 kluba i dva regionalna saveza, koji raspolažu sa ukupno 399 glasova, što predstavlja apsolutnu većinu od ukupnog broja glasova u Skupštini", kaže se između ostalog u saopštenju predsednika TSS.

Živojinović navodi da će predložiti Toplicu Spasojevića za predsednika Upravnog odbora TSS.

Živojinović ističe da kandidati za članove UO TSS biti: Slobodan Vučićević (N.C.A Investment), Slobodan Petrović (Salford), Slavko Carić (ERSTE banka), Đorđo Antelj (GEMAX), Dragan Lazarević (EKI Investment), Branislav Stojaković (Eurosalon), Srđan Muškatirović, Vladimir Mrvić (Capital Consulting)... 

2024 © - Vesti online