Ponedeljak 24.01.2011.
18:16 >> 19:11h
Vestionline

Turci pomažu Kraljevu sa 186.000 evra

Predstavnik organizacije "Kimse Jokmu" Dželal Turkoglu rekao je da Turci dobro znaju u kakvim problemima su se našli Kraljevčani nakon zemljotresa 3. novembra, jer je i Istanbul 1999. godine pogodio katastrofalan zemljotres, posle koga je i nastala ova organizacija.

Kraljevo je bilo pogođeno jakim zemljotresom
 

"U logu naše organizacije je suza. Naš cilj je da gde god se dogodi neka prirodna katastrofa, ta suza što pre nestane i umesto nje se pojavi osmeh", rekao je Turkoglu.

On je najavio da će "Kimse Jokmu" prikupiti novac za sanaciju jedne škole ili bolnice, u dogovoru sa Štabom za vanredne situacije.


Pomoćnik gradonačelnika Kraljeva Vukomir Mitrović je uz zahvalnost darodavcima, zamolio građane za strpljenje tokom podele ove pomoći.


"Radi se o velikoj količini robe. Da niko ne bi dobio neprikladne ili nepotrebne stvari, svu ovu robu moramo da sortiramo po vrsti i veličini i zato će trebati malo više vremena", rekao je Mitrović.


Predsednik Upravnog odbora udruženja turskih i srpskih privrednika "Sita" Omar Šimšek najavio je da će 21. februara u Beogradu biti održan poslovni forum na kome će učestvovati veliki broj turskih privrednika.


"Verujem da možemo da uspostavimo saradnju između turskih firmi i vaše regije. I to ne samo u trgovini, nego i u investiranju", rekao je Omar Šimšek.


On je najavio intenzivniju saradnju sa regionalnom privrednom komorom Kraljevo, koja je posredovala u obezbeđivanju ove pomoći iz Turske.

2024 © - Vesti online