Nedelja 23.01.2011.
22:09
Vestionline

Norac od februara na slobodi?!

Izgleda da je odležao svoje: Mirko Norac u haškoj sudnici
 


Kako prenose hrvatski elektronski mediji, advokat Vlatko Nuić je rekao da to dozvoljavaju i hrvatsko i haško zakonodavstvo i da na osnovu dosadašnje prakse očekuje povoljno rešenje tog zahteva.

"Očekujemo da će se molba razmotriti i odluka doneti u prvoj polovini godine", izjavio je Nuić i ocenio da to zavisi od toga kada će biti održana sednica komisije za uslovno otpuštanje.


"Očekujemo da će se na Norca primenjivati isti kriterijumi koji su se primenjivali i za druge i koji su već pušteni na slobodu, a suđeni su po haškim optužnicama. Praksa je da se udovoljava takvim zahtevima nakon dve trećine odslužene kazne i videćemo kako će komisija odlučiti", kazao je Nuić.


Norac je za planiranje i sprovođenje likvidacije više desetina srpskih civila u Gospiću pravosnažno osuđen na 12 godina zatvora, a za ubijanje 30-ak civila i pet zarobljenika, kao i uništenje više stotina zgrada i drugih objekata u Medačkom džepu, na šest godina.

Vrhovni sud je za jednu godinu smanjio ovu drugu presudu Županijskog suda u Zagrebu. Te dve kazne su objedinjene u kaznu od 15 godina.
 

2024 © - Vesti online