Nedelja 23.01.2011.
21:19

Tužbe protiv Đukanovića i Berluskonija

Dobra saradnja: Đukanović i Berluskoni
 

Krivičnom prijavom, koja će biti podneta crnogorskom državnom tužiocu, biće obuhvaćeni i potpredsednik crnogorske vlade Vujica Lazović i doskorašnji ministar ekonomije Branko Vujović.

"Postoje osnovane sumnje da će daljim delovanjem ta povezana lica bitno uticati na način valorizacije preostalih energetskih potencijala, kvalitet investicija u energetskom sektoru i moguću izgradnju hidrocentrala na Morači, čime bi se mogla dovesti u pitanju ekonomska stabilnost i energetska samoodrživost Crne Gore na duži rok", naveo je PZP.

"Sadašnja visoka i najavljenja još viša cena električne energije samo su jedna od negativnih posledica tajnih dogovora, protivzakonitih odluka i štetnih ugovora koje su kreirali, doneli i potpisali Đukanović, Berluskoni, Lazović i Vujović i sa njima povezana lica", ukazuje se u saopštenju koje je potpisao potpredsednik stranke Branko Radulović.

PZP smatra da će te posledice "vremenom biti sve intenzivnije i odraziće se na poskupljenje robe i usluga, standard građana, poslovanje privrednih subjekata, kapitalnu vrednost i poslovne efekte EPCG, punjenje budžeta i mogućnost trajnog gubitka EPCG".

Radulović ocenjuje da su Đukanović, Berluskoni i ministri Lazović i Vujović direktno učestvovali u kreiranju i sprovođenju plana preuzimanja crnogorskog energetskog potencijala od energetskog lobija u Italiji.

Energetski potencijal Crne Gore očito je pokušaj kompenzacije za šverc cigara i štetu koja je sa njim naneta Italiji, ocenjuje PZP.

U osnovanost indicija koruptivnih radnji povezanih lica koje navodimo potvrđuje pisanje italijanske štampe i istrage koju vodi Tužilaštvo italijanskog grada Peskare zbog sumnji u korupciju u Italiji i Crnoj Gori u vezi sa izgradnjom energetskog kabla, navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online