Nedelja 23.01.2011.
15:31
Vestionline

Holifild uzdrman, borba nevažeća

Ivander (levo) najavio je da će se uskoro vratiti u ring

Borba između 48-godišnjeg Holifilda i deceniju mlađeg Vilijamsa održana je u Zapadnoj Virdžiniji a proglešena je nevažećom u četvrtoj rundi pošto je Bahamac, dve runde ranije nehotice glavom udario Amerikanca, kojem je pukla arkada. Lekari nisu mogli da zaustave krvarenje, pa je meč proglašen nevažećim jer se Holifild dve runde kasnije žalio na pomućen vid. Na odluku sudija niko se nije bunio.

"Nije mi prijatno što se tako završilo...ovo se događa, zašiće me i nastaviću sa boksom", rekao je Holifild, bivši apsolutni svetski prvak u superteškoj kategoriji.

"Jako poštujem Holifilda, on je legenda ovog sporta i sa ovoliko godina on i dalje ima želju da boksuje. To se retko viđa, ali vreme je da se mlađi bore, a stariji da komentarišu mečeve na TV", rekao je po malo razočarani Vilijams.

Holifild je četiri puta bio svetski prvak u teškoj kategoriji, a u karijeri ima 43 pobede, deset poraza i dva remija. Amerikanac je u aprilu dobio još jednog veterana, Fransisa Botu (42), i osvojio titulu u WBF verziji. On bi uskoro mogao da ujedini titule svetskog prvaka u teškoj kategoriji pošto treba da se bori sa Dancem Brajanom Nilsenom. Duel je zakazan za 5. mart, ali bi moga da bude odložen zbog povrede Danca. 

2024 © - Vesti online