Nedelja 23.01.2011.
13:48
Vestionline

Leskovac: Uhapšen službenik PIO fonda

Petar S, koji je službenik leskovačke filijale Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, uhapšen je 21. januara, nakon što je od D.P. primio 4.000 evra, kako bi mu omogućio ostvarivanje prava na invalidsku penziju.


Prilikom hapšenja, kod osumnjičenog je, pored pomenutog novca, pronađeno još 3.000 evra, koje je uzeo od D.S. iz Vlasotinca, kako bi i njemu omogućio sticanje invalidske penzije.


Prestresom stana, policija je kod Petra S. pronašla fotokopije ličnih karti i medicinsku dokumentaciju na imena više osoba, koja je uzeta iz dosijea Fonda.


Dokumentacija će biti predmet daljeg operativnog rada policijskih službenika za otkrivanje i dokazivanje eventualnih krivičnih dela koje je osumnjičeni izvršio u predhodnom periodu, kao i proveru rada i poslovanja leskovačke filijale Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja.


Petar S. će u toku dana biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Leskovcu, a u saopštenju policije se navodi da prijave eventualnih zloupotreba prilikom ostvarivanja prava na invalidsku penziju građani mogu podneti PU u Leskovcu ili prijavom na broj telefona 016/200-350.

2024 © - Vesti online