Nedelja 23.01.2011.
10:10
Vestionline

Bora Stanković: Novak je najveći brend Srbije

Bora Stanković

"Novak je ličnost koja je proslavila srpski tenis i podigla ga na visok nivo. Učinio je da beli sport postane za kratko vreme najpopularniji u našoj zemlji, a od sebe je nesvesno napravio brend Srbije. Uspesi koje on postiže su sjajni, zbog čega nas svakim novim uspehom učini ponosnima. Zato svoj glas dodeljujem upravo njemu", kaže Stanković za "Press".

"Na mladima svet ostaje! Upravo zbog toga svojim glasom želim da dam podršku Nađi Higl. Ona nas je pobedom na Svetskom prvenstvu i donošenjem zlatne medalje u Srbiju 2009. godine, sve prijatno iznenadila. Drago mi je kada mlada devojka kao što je Nađa ni iz kakvih uslova za trening ostvari svetski uspeh. Postavila je novi evropski rekord, a pre njenog nije zabeležen nijedan zapažen rezultat u ženskom plivanju naše reprezentacije. Moram da priznam da je Čavić do tada bio sinonim naše plivačke reprezentacije, ali sada ima "konkurenciju", dodao je Stanković.

Proslavljeni košarkaški funkcioner dokazao je da "prva ljubav zaborava nema", pa je tako glasove dao i košarkašima i Svetislavu Pešiću.

"Čini mi se da je za sve zasluge košarkaške reprezentacije "kriv" upravo Pešić. Iz tog razloga svoj glas dodeljujem njemu kao, po mom mišljenju, najboljem treneru u protekloj deceniji. A košarkaši su najbolja ekipa. Pešićev rad krunisan je zlatom u Indijanapolisu, čime je dokazao da je vođa košarkaške sile. Nije bilo nimalo lako pobediti Amerikance na njihovom terenu. Željno iščekivano zlato je konačno stiglo u Srbiju. Bio je to Sizifov posao, kojim su naši košarkaši na čelu sa Bodirogom i Divcem, završili na najbolji mogući način", objasnio je Stanković. 

2024 © - Vesti online