Nedelja 23.01.2011.
07:45
Sarajevo-x.com

Golih grudi bore se za pravdu

Ovako se bori za svoje ideale
 

One veruju da je pokazivanje grudi najbolji način da se čuje njihov glas.

"Naš cilj su aktivne ukrajinske žene, koje žele biti uključene u društvo i politiku. Želeli smo da osnujemo organizaciju u kojoj će mlade devojke pomagati jedne druge i pomagati društvu. Format koji smo odabrale bio je ekstremno seksi, svetao način da se predstavimo", rekla je predvodnica pokreta Ana Gutsol.

Ona dolazi iz sveta pozorišta i zna kako da napravi spektakl. Kafić u centru Kijeva im je štab, a na zidu slave nalaze se članci o njima iz novina širom sveta.

"Privlačimo pažnju ukrajinskih i svetskih medija i to nam pokazuje da se vlasti boje videti gole grudi. Činjenica da nas pokušavaju uhapsiti i ne dozvoljavaju nam skidanje to dokazuje", rekla je Gutsolova.

Femen je započeo kampanju protiv seks turizma, ali su sada proširili svoje akcije.

Hladnog decembarskog jutra grupa aktivistkinja pojavila se ispred zgrade ukrajinskog parlamenta.  Protesti su uslijedili nakon što je predsednik Viktor Janukovič imenovao kabinet u kojem nije bilo nijedne žene.

"Novi kabinet je poput muškog toaleta", uzvikivale su one. Ovaj put nisu skidale jakne, vani je bilo - 7 stepeni.

Njihovi su protesti usmereni i protiv nepravdi širom sveta. U novembru prošle godine protestovale su protiv kamenovanja Iranke, osuđene na smrt zbog preljube.

2024 © - Vesti online