Nedelja 23.01.2011.
03:58
Bliconline

Poznati biznismeni imaju akcije u bar desetak firmi

Miodrag Kostić, jedan od najvećih akcionara
 


 

Uprkos krizi na Beogradskoj berzi, Miodrag Kostić, Miroslav Mišković, Đorđije Nicović i Filip Cepter i dalje su značajni akcionari kompanija, koje važe za najsigurnija i najprofitabilnija ulaganja na berzi.
 

Njihovo vlasništvo, međutim, uglavnom se krije iza kompanija koje nisu osnovane u Srbiji ili ako jesu, nigde direktno ne može da se vidi i da su u njihovom vlasništvu.

“Poznato je da Miodrag Kostić akcije kupuje preko svoje brokerske kuće "M&V Investments“ i "MK grupe“, ali ne i da se ovaj srpski biznismen na berzi najverovatnije pojavljuje iza imena kompanija “Aida” i “Si kapital grupa”, kaže za “Blic” broker koji prateći trgovanje može da dokuči ko zapravo kupuje, a ko prodaje deonice.
 

Kostić je danas, tvrdi izvor lista, vlasnik akcija u desetak najboljih preduzeća na berzi, počev od najlikvidnije hartije AIK banke, preko “Bambija”, Razvojne banke Vojvodine, “Energoprojekt holdinga”, “Novosadskog sajma”, “Imleka”...

Kompanije misterija - Miroslav Mišković

U poslednjih nekoliko meseci, ovaj biznismen je bio najaktivniji na berzi.

Preko svoje brokerske kuće najviše je kupovao akcije NIS-a, kompanije u kojoj je juče sa 230.000 akcija bio četvrti najveći akcionar.

Brokeri ne kriju da su im najveća misterija kompanije za koje se priča da su u vlasništvu Miroslava Miškovića. Ovaj biznismen, veruju, stoji iza nekoliko najvećih akcionara Univerzal banke.

2024 © - Vesti online