Nedelja 29.11.2009.
18:45
CBS, Vestionline

SAD: Prevrnuo se kombi pun dece, poginulo pet osoba

Vozač kombija Mona Hajns (38) je poginula na licu mesta, ne uspevši da povrati kontrolu nad vozilom kojem je pukla prednja leva guma. Upravo zbog pucanja gume kombi je udario u kamion, zatim se prevrnuo tri, četiri puta i zaustavio posle šezdesetak metara. Deca su, prema rečima očevidaca, ispadala iz kombija, usled čega je poginulo četvoro mališana.

U kombiju je, inače, pored vozača i suvozača bilo trinaestoro dece, a vozilo nije imalo toliko pojaseva za vezivanje. Suvozač, Stejsi Hajns (28), je u stabilnom stanju u bolnici, a policija pretpostavlja da su ona i vozač, Mona Hajns bile rođake, baš kao i neka od poginule dece. U izveštaju se navodi da su osim Mone, poginuli i Riki Hajns junior (2) i Ešli Hajns (14), kao i Lašant Flojd (12) i Edvard Barns (14).

Vozač kamiona, na sreću, nije povređen u udesu. Preživeli u ovoj tragediji smešteni su u dve bolnice u Baton Ružu - za troje, uključujući već pomenutu Stejsi Hajns, se navodi da nisu životno ugroženi, dok je sedmoro dece u teškom stanju.

2024 © - Vesti online