Sreda 21.10.2009.
03:16
Tanjug

Austriju zanima srpska privreda


On je, povodom prijema u ambasadi Srbije za učesnike Privrednog foruma „Srbija u Beču", koji danas počinje , rekao da je lista austrijskih firmi, koje su se prijavile za učešće, pre vremena morala biti zatvorena.

Prema njegovim rečima interesovanje za učešće u Privrednom forumu - na kojem će govoriti ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević, kao i ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić - bilo je veće od mogućnosti koje pruža sala u kojoj će biti održan skup.

Miloš Bugarin, predsednik Privredne komore Srbije

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin izrazio je zadovoljstvo zbog tolikog interesovanja austrijskih privrednika za mogućnosti ulaganja u Srbiju.
"Srbija i Austrija imaju izuzetno dobru privrednu saradnju. Spoljnotrgovinska razmena sa Austrijom nalazi se u stalnom rastu, a ujedno je ta zemlja u proteklih osam godina investirala u Srbiju 2,8milijardi dolara", podsetio je on.
Bugarin je istakao da se nada da će zastoj zbog globalne ekonomske krize biti prevaziđen, te da će ovaj skup tome doprineti.


Cilj Privrednog foruma je povećanje interesa austrijske privrede za investiranje u Srbiju i druge oblike privredne saradnje, kao i intenziviranje i uspostavljanje novih kontakata između austrijskih i srpskih preduzeća.

Na ovom skupu učestvovaće 34 kompanije i 80 učesnika iz Srbije, a na drugoj strani preko 150 predstavnika austrijskih firmi.


Tokom prijema u Ambasadi Srbije u Beču Krauhenberg je predao posebnu zahvalnicu PKA predstavnici PKS u Austriji Veri Vidović, u znak zahvalnosti za njen rad oko povezivanja privreda dve zemlje.

2024 © - Vesti online