Petak 21.01.2011.
11:34 >> 14:30h
Vestionline

Federer ubedljiv, Kuznjecova eliminisala Enan

Federer grabi ka finalu

Drugi nosilac će u meču za četvrtfinale igrati protiv Tomija Robreda koji je sa 5:7, 6:2, 6:4, 6:2 eliminisao Sergeja Stahovskog iz Ukrajine.

Amerikanac Endi Rodik izgubio je prvi set od Holanđanina Robina Hasea, ali je do do osmine finala Australijan opena stigao pošto je dobio naredna tri - 7:6, 6:2, 6:2. Osmi nosilac će se za mesto mđu osam najboljih u Melburnu boriti protiv boljeg iz duela dva nositelja, Francuza Gaela Monfisa i Švajcarca Stanislasa Vavrinke.

I treći nosilac, Novak Đoković je u osmini finala pošto mu je zemljak Viktor Troicki predao duel posle prvog seta (6:2). Novak će u narednom kolu igrati protiv Španca Nikolasa Almagra koji je sa 3:0 dobio 17. kosturaša Hrvata Ivana Ljubicicća.

Šesti nosilac Čeh Tomaš Berdih bio je ubedljiv protiv Francuza Rišara Gaskea (6:2, 7:6, 6:2) i u 4. kolu igra protiv Japanca Keija Nišikorija ili devetog nosioca Španca Fernanda Verdaska. 

Belgijska teniserka Žistin Enen eliminisana je danas sa Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u trećem kolu izgubila od Svetlane Kuznjecove sa 2:0, po setovima 6:4, 7:6.

Enen je prošle godine igrala u finalu i to joj je bio prvi grend slem turnir posle povlačenja. Poraz u noći između četvrtka i petka joj je prvi na velikim turnirima od Kuznjecove, nekadašnje pobednice Rolan Garosa i US Opena.

Kuznjecova slavila protiv Belgijanke nakon 17 mečeva

Enen je poslednji put ispala u trećem kolu grend slema 2005. godine. Osvajačica sedam grend slem titula namučila je Kuznjecovu i dva puta joj je oduzimala servis za meč.

Trenutno prva igračica na svetskoj rang-listi, Karolin Voznijacki pobedila je Dominiku Cibulkovu sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

Dalje je prošla i pobednica Rolan Garosa, Frančeska Skjavone, koja je pobedila Moniku Nikulesku sa 2:0, po setovima 6:0, 7:6. Prošlogodišnja polufinalistkinja Li Na pobedila je u tri seta Barboru Zahlavovu Stricovu.

Pobednica US Opena, Kim Klejsters izgubila je samo četiri gema u pobedi nad Karlom Suares Navaro od 6:1, 6:3.

Slavna američka teniserka Venus Vilijams morala je zbog povrede butnog mišića da preda meč trecheg kola Australijan Opena Nemici Andreji Petković posle samo jednog odigranog gema.

U četvrtak nositeljka se u Melburnu žalila na povredu mišića, a na duel sa Petkovićevom izašla je sa "debelim" zavojem oko butine. Već posle prvog gema Venus je osetila bolove i rešila je da preda meč na veliko nezadovoljstvo publike u Melburnu. Venus (31) je tako po prvi put u karijeri bila prinuđena da preda meč na nekom GS turniru.

Osvajačica 43 titule (pet Vimbldona i dva US Opena) u karijeri tako je i dalje ostala bez trofeja u Melburnu na kojem je ove sezone 12. put učestvovala. Najbolji rezultat ostvarila je 2003. godine kada je u finalu poražena od mlađe sestre Serene.

Petkovićeva (23) je, "ni kriva ni dužna" ostvarila najbolji plasman na GS a u osmini finala će igrati protiv još jedne slavne teniserke, Ruskinje Marije Šarapove.

2024 © - Vesti online