Sreda 19.01.2011.
12:41 >> 14:29h
Vestionline

AO: Đoković na Troickog u trećem kolu

Zakazao duel sa zemljakom Troickim
Od samog starta meča videlo se da Đokovića očekuje težak posao. Dodig je bio veoma motivisan, igrao je čak i preko granica svojih mogućnosti o čemu najbolje govori podatak da je tokom prvog seta imao samo jedan izgubljen poen na prvi ubačeni servis! Ipak, srpskom asu je bio dovoljan jedan brejk da dođe do osvajanja uvodnog seta.

 

U drugom delu meča Đoković je delovao nešto sigurnije, a kada je poveo sa 5:3 činilo se da će rutinski da privede na svoj servis drugi set kraju. Međutim, Dodig je najpre uzeo brejk a potom i na svoj servis izjednačio rezultat (5:5) najavivši neizvesnu završnicu i ovog seta. Ušlo se u taj-brejk, koji je posle velike borbe dobio Dodig (10:8) i izjednačio rezultat na 1:1 u setovima.

To je bio presudan momenat meča, pošto je tog trenutka Đoković prosto "eksplodirao" i u naredna dva seta protivnika prosto "počistio" sa terena prepustivši mu samo dva gema - 6:0, 6:2!

Đoković se u trećoj rundi takmičenja sastaje sa Viktorom Troickim, koji je u drugoj rundi ranije danas pobedio Nikolasa Maua iz Francuske sa 3:1 u setovima (6:3, 6:2, 1:6, 6:3).

"Dobro je što me je naterao da igram maksimalno. Jednostavno, ako morate da igrate ovakav meč, što ranije to bolje. Dodig me je testirao, ali idemo dalje, dug je turnir", rekao je Novak, a potom se osvrnuo na Troickog.

"Igrali smo par puta prošle sezone. Uvek je teško, i meni i njemu. Mnogo je teško igrati protiv nekoga sa kim si odrastao. To je problem za oba tenisera", ocenio je Đoković.

Srbija je ostala bez jednog predstavnika posle današnjeg programa nakon što je Janko Tipsarević u pet setova eliminisan od Fernanda Verdaska iz Španije (6:4, 6:2, 4:6, 6:7, 0:6). 

2024 © - Vesti online