Utorak 18.01.2011.
14:56
Kurir

"Mlada Bosna" diže ustanak protiv Dodika

I levičari krenuli na njega: Milorad Dodik
  

Osnivači nove "Mlade Bosne" su članovi Jedinstvene organizacije za socijalizam i demokratiju, a javnosti je ponuđena i Deklaracija pokreta.Nige, međutim, nije navedeno o su članovi novog pokreta.

Zajednička katarza

 

"Mlada Bosna" poziva srpski narod da "kroz delovanje u naprednim, vanparlamentarnim, levičarskim i radničkim organizacijama pruži ruku jednako obespravljenom, poniženom, opljačkanom i osramoćenom bošnjačkom i hrvatskom narodu".
"Neka naš novi savez bude naša zajednička katarza i garant budućeg društva građenog na egalitarnosti i socijalnoj pravdi, a ne na fantazmagorijama i fetišizmima nacionalnih pljačkaških buržoazija", kaže se u Deklaraciji.

Mediji navode da se osnivanje "Mlade Bosne" smatra svojevrsnim pokretom otpora, pobunom i pozivom na ustanak protiv aktuelnih vlasti u Republici Srpskoj i režima Milorada Dodika.

"Srpski narod više ne sme biti naivan i dopuštati da njime manipulišu navodni zaštitnici nacionalnih interesa, lažni nacionalni demokrati i tobožnji socijaldemokrati koji su kao realizatori liberalno - kapitalističke ekonomske ideologije upropastili i rasprodali sva javna preduzeća, a sada se pripremaju da pod plaštom preuzimanja državne imovine pripreme teren za njeno krčmljenje i rasprodaju u sopstvenom interesu", navodi se u Deklaraciji.

"Milorad Dodik, Nebojša Radmanović i Nikola Špirić izigravaju zaštitnike nacionalnih interesa, a donoseći pljačkaške zakone srpski narod u BiH su prepustili na milost i nemilost finansijskim interesima stranih banaka, korporacija i lihvarskih mikrokreditnih organizacija. Bosnu i Hercegovinu, a samim tim i Republiku Srpsku, ukoliko se nastavi politika 'nacionalnih zaštitnika' čeka sudbina Grčke koja sada na ime vraćanja duga mora prodati svoje aerodrome, luke, ceste, telekom, pa čak i vodovod i kanalizaciju", navode osnivači nove "Mlade Bosne".

2024 © - Vesti online