Utorak 18.01.2011.
05:17
Vestionline

AO: Bojana i Jelena startovale pobedama

Jovanovsku čeka težak posao protiv Zvonareve u drugom kolu

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo Australijan opena, pošto je pobedila Kai-Čen Čang sa Tajvana sa 7:5, 6:1.

Jovanovska je gubila sa 5:2 u prvom setu, ali je potom zaigrala neuporedivo bolje, osvojila čak devet gemova u nizu i tako rešila meč. Pozitivni nalet iz prvog seta Jovanovska je iskoristila da nastavi seriju i povede sa 4:0 u drugom setu, čim je meč i odlučen sa konačnih 6:1.

Srpskoj igračici je to treći trijumf nad Čangovom u isto toliko okršaja. Žreb nije bio milosrdan prema mladoj srpskoj teniserki, pošto joj je sledeća rivalka drugi nosilac Vera Zvonarova, koja je deklasirala Zibil Bamer sa 6:2, 6:1.

Oscilira u igri - Jelena Janković

U drugo kolo plasirala se i Jelena Janković koja je na startu takmičenja pobedila Alju Kudrjavcevu iz Rusije sa 6:0, 7:6 (5).

Jelena je posle ubedljivog prvog seta u kojem protivnici nije dozvolila ni gem 6:0, neverovatnim padom u igri došla do 0:4, ali je onda ponovo zaigrala i poravnala rezultat Srpkinja je spasla i set loptu na 5:4, a onda izborila taj-brejk. Jelena je propustila dve meč lopte, a onda isoristila treću za trijumf posle 80 minuta igre.

Jankovićeva će u drugom kolu igrati sa Šuai Peng iz Kine, koja je savladala Katerinu Bondarenko 2:6, 6:3, 8:6. Jelebna je šest puta dobila Kineskinju u sedam međusobnih duela, ali je Pengova slavila poslednji put, u Pekingu 2009. godine.

Najbolji rezultat na Australijan openu Jelena je zabeležila 2008. godine, kada je u polufinalu izgubila od Marije Šarapove.

2024 © - Vesti online