Ponedeljak 17.01.2011.
18:07
Vestionline

Seoska gazdinstva za prognane iz Hrvatske

Porodicama izbeglica dodeljena su gazdinstva u opštinama Bačka Topola, Sečanj, Kula, Blace i Topola, a uz rešenja, porodice su dobile i jednokratnu pomoć za rešavanje elementarnih potreba u novododeljenim domaćinstvima, saopšteno je iz kabineta potpredsednika vlade.

Pomoć izbeglima i u kriznim vremenima: Jovan Krkobabić

Sredstva za kupovinu domaćinstava prikupljena su iz doplatne markice, a akcija pod nazivom "Krov" organizovana je uz pomoć Komesarijata za izbeglice i lokalne samouprave, gde se nalaze dodeljena gazdinstva.


"U teškim vremenima svetske ekonomske krize, kao i izbegličke krize koja traje 20 godina, Srbija nalazi načina da pomogne onima kojima je pomoć potrebna. Zato ovakav rezultat ispunjava čoveka srećom, jer krov nad glavom je prvi korak u novi život", naglasio je Krkobabić na ceremoniji dodele rešenja održanoj u Vladi Srbije.


Potpredsednik vlade je podsetio da je protekle godine oko 3.200 porodicama pomognuto da nađu trajno rešenje za egzistencijalne probleme.


U opštini Bačka Topola donaciju je dobila petočlana porodica Marije Stojanović, izbeglice iz Belog Manastira, dok je u opštini Sečanj domaćinstvo dobila porodica Đuke Jovančevića, izbeglice iz Obrovca.


Seosko domaćinstvo u opštini Kula dobile su još tri porodice i to porodica Dragana Milića, izbeglice iz Dvora, Biserke Opačić Kolundžić i Petra Šućura, izbeglice iz Gline.
Porodica Duja Vlaisavljevića, izbeglice iz Otočca dobila je seosko gazdinstvo u Blacu, a u opštini Topola, četvoročla porodica Saše Kerkeza, izbeglice iz Bosanskog Petrovca, navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online