Ponedeljak 17.01.2011.
15:58
J. L. Petković - Vesti

Petrović: Nismo kupovali glasove

Slobodan Petrović posle saopštavanja izbornih rezultata
 


"Uspehom na izborima Samostalna liberalna stranka se kvalifikovala za učešće u vladi, i mi želimo da našim radom u okviru institucija doprinesemo boljitku naše zajednice. I svakako da u tim institucijama neće biti niko ko je kršio zakon, rekao je Petrović, gostujući u emisiji "Slobodno srpski".

Neformalno sa Beogradom


Lider SLS koji je bio dva puta gost predsednika SAD na tradicionalnom molitvenom doručku, a čest je gost i u Briselu, kazao je i da je u kontaktu sa pojedinim zvaničnicima iz Beograda, ali da je reč o neformalnim razgovorima.

Petrović je prognozirao da bi kosmetska vlada mogla da se formira krajem februara ili početkom marta.

Prema nezvaničnim informacijama, kaže on, SLS će imati čak devet poslanika u kosmetskom parlamentu, a možda i više ministarstava, od dosadašnjih dva koliko su imali u odlazećoj Tačijevoj vladi.


U jednočasovnom intervjuu, emitovanom u nedelju uveče na mreži srpskih televizija na KIM - TV Mir, TV Most, TV Herc i TV Puls Slobodan Petrović je dematovao i navode pojedinih nevladinih organizacija koje su optužile liberale sa KiM da su kupovali glasove.


„Prvo, te nevladine organizacije su imale predstavnike na našoj listi. Bili su predloženi, iako nisu članovi naše stranke. Drugo, to sve što su spomenuli u tom dokumentu je zapravo prepisano iz medija, odnosno ono što su o nama govorili naši politički suparnici. Da je sve to zaista tačno oglasili bi se posmatrači iz međunarodne zajednice, posmatrači iz EU koji su obilazili izborna mesta i ocenili izbore sa veoma visokom ocenom. Postoje organizacije koje su merodavne za takve izveštaje. Pa, da je to sve zaista tačno tražilo bi se ponavljanje izbora“, objašnjava Petrović.

Uspeh SLS-a koji je na decembarskim kosmetskim izborima osvojio daleko više glasova nego ostalih osam srpskih partija zajedno, opravdava rezultatima postignutim u opštinama kojima upravljaju članovi te partije, kao i uspesima u vladi Koseta.
 

2024 © - Vesti online