Ponedeljak 17.01.2011.
13:54 >> 14:28h
Vestionline, Mondo

Policajci uče kako se peru pare

Ambasadorka Australije pokazuje srpskim policajcima kako se "pere" novac i hvataju kriminalci
 

Direktor policije Milorad Veljović kaže da među imperative i izazove srpske kriminalističke policije spada i sprečavanje "pranja novca" i presecanje povezanosti organizovanog kriminala i nelegalnih novčanih tokova.

Na otvaranju skupa u vezi sa istragama o pranju novca, Veljović je naglasio da je u toj oblasti neophodno uspostaviti što bolju regionalnu i međunarodnu saradnju.

Skup, u formi radionice, podržala je australijska federalna policija, a uz pripadnike MUP-a, BIA, carine i tužilaštva Srbije, u njegovom radu učestvuju i predstavnici BiH, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.

Veljović, koji je zajedno sa ambasadorkom Australije u Beogradu Helenom Stadert otvorio radionicu, istakao je da je ovo prvi put u istoriji srpske policije da se organizuje ovakav skup.

On je ukazao na povezanost organizovanog kriminala i "pranja novca", kao i neophodnost sprečavanja finansiranja terorističkih aktivnosti novcem koji je stečen kriminalnim aktivnostima.

Ambasadorka Stadert je istakla da je australijska federalna policija spremna da podrži napore kolega u vezi sa istragama o pranju novca u ovom regionu, iako je Australija u toj oblasti više okrenuta azijsko pacifičkom području.

Ona je navela da je program australijske federalne policiji dizajniran da pomogne u povećanju kapaciteta pripadnika drugih policija u tim istragama.

2024 © - Vesti online