Ponedeljak 17.01.2011.
04:07
blic.rs

Autoput do Kragujevca gotov ove godine

Svi projekti za deonicu od 9,7 kilometara su završeni, ostalo samo da se prione na posao
 

Predsednik opštine Batočina Radiša Milošević je rekao da je država obezbedila novac i za kupovinu zemljišta od privatnih vlasnika, koji će dobiti od 240 do 270 evra po aru.


"Gradiće se deonica od sela Nikšić do Batočine, a da se radi o velikom projektu i poslu jasno je kada se zna da će na tom potezu morati da se prave čak četiri saobraćajne petlje - u Žirovnici, u Gradcu, u Batočini i na mestu gde se put spaja sa starim putem za Jagodinu", kaže Milošević.


Batočina će novim putem, kako tvrde u ovoj šumadijskoj opštini, konačno biti povezana s auto-industrijom, jer je firma "Grah automotive", koja proizvodi automobilske delove za "audi", "mercedes" i "folksvagen", preuzela obavezu da zaposli još 400 radnika u naredne četiri godine.


Već u 2011. će u novim pogonima zaposlenje dobiti još 100 radnika (do sada ih je bilo 200). Za to je država obezbedila podsticaj od 1,6 miliona evra.


Italijanski "Fijat" je najavio probnu proizvodnju novog automobila u Kragujevcu za decembar ove godine, a serijska proizvodnja počeće do februara 2012. godine. Planirano je da sa montažnih traka potpuno obnovljene fabrike godišnje silazi 200.000 tehnološki najmodernijih vozila, koja će se prodavati na svetskom tržištu.

2024 © - Vesti online