Nedelja 16.01.2011.
19:44 >> 21:29h
Vestionline

Rukometaši Srbije lako sa Australijom

"Orlovi" proslavljaju drugu pobedu u Švedskoj

Najefikasniji u selekciji Srbije, kao i u prvom kolu protiv Alžira, bio je Marko Vujin sa sedam golova, dok su Rnić i Stanković dali po pet. U poraženoj ekipi Toni Flečer i Bojan Stojanović dali su po četiri, Kalvert i Permentijer po tri, a Ognjen Matić dva.

Kasnije večeras sastaju se Hrvatska - Alžir i Danska - Rumunija. Srbija meč 3. kola igra u ponedeljak protiv Danske, pa slede dueli sa Hrvatskom u sredu i Rumunijom u četvrtak. Prve tri selekcije izboriće plasman u drugu fazu takmičenja.

U klasičnoj trening utakmici puleni Veselina Vukovića nisu pokazali ni pola od svojih mogućnosti, pre svega zbog "poluamaterske" ekipe Australije, koja je u prvom kolu od Danske poražena sa preko 30 razlike.

Vuković je meč počeo sa nešto mlađim igračima (Stanković, Rnić, Marković), koji su se odlično pokazali. Ivan Stanković i Rnić postigli su po pet golova, a krilo Dobrivoje Marković tri. U nastavku su se razigrali Marko Vujin i kapiten Ivan Nikčević, koji je u igru ušao tek u drugom delu igre, kao i Šešum, koje je Vuković više odmarao za naredni važan duel sa Dancima u ponedeljak.

Na kraju je bilo 17 golova razlike u meču koji nije mogao da pokaže koliki je zaista domet "orlova" na ovom SP. To će pokazati naredna tri meča sa mnogo ozbiljnijim protivnicima - Dancima, Hrvatima i Rumunima.

2024 © - Vesti online