Subota 15.01.2011.
05:14 >> 14:53h
Vestionline

Za Zi Gabor amputirana noga

Foto - arhiva: Za Za Gabor posle prošlogodišnje operacije kuka
 

Krvni ugrušak u nozi dug oko 30 centimetara doveo je do pojave gangrene, što je zahtevalo hitnu operaciju i amputaciju noge do iznad kolena. Lekari u medicinskom centru "Ronald Regan" u Los Anđelesu kažu da je operacija protekla uspešno i da nema komplikacija, prenose beogradski mediji.


Lekari su insistirali da se zahvat obavi pre praznika, ali je 93-godišnja glumica, koja je već duže vreme imala zdravstvene probleme, odbila da bude hospitalizovana, želeći da kod kuće proslavi možda svoju poslednju Novu godinu tradicionalnom večerom uz šampanjac i kavijar.


Ona je u bolnicu primljena 2. januara, nakon višemesečnih problema sa nogom i neuspešnog lečenja antibioticima. Gaborova je prošle godine, sredinom jula, pala i polomila kuk, što je kasnije prouzrokovalo više komplikacija. Situacija se u jednom trenutku toliko pogoršala, da je glumica mesec dana posle loma kuka primila i poslednju pričest.


Za Za Gabor, koja je 1936. godine proglašena za Mis Mađarske, početkom Drugog svetskog rata emigrirala je u SAD gde je snimila više od 40 filmova i udavala se devet puta.

2024 © - Vesti online