Petak 14.01.2011.
17:36
Vestionline, Mondo

"Bilo je ponuda iz Engleske, Grčke..."

Radimir Antić tužio je FSS i zatražio odštetu vrednu oko dva miliona evra, jer smatra da je nezakonito smenjen sa selektorske funkcije koju je potom preuzeo Vladimir Petrović Pižon. Trenutno odmara u svojoj kući u Madridu i čeka da njegova tužba protiv FSS dobije epilog. 

Odbija ponude dok se ne raščiste stvari sa Srbijom

"Imao sam ponuda, zvali su sa nekoliko strana, ali nisam prihvatio nijednu. Shvatio sam da mi treba odmor. Istina, imam dosta ponuda, ali nigde se ne žurim. Hvala Bogu, pa sam u situciji da mogu birati, da nisam obavezan raditi po svaku cenu", izjavio je Antić za sarajevski "San".

"Jednostavno, ne želim nikoga da treniram, jer nisam rešio svoj status u Fudbalskom savezu Srbije. Nismo se dogovorili, čekam da se reši taj spor. Nadam se da će naredni mesec sve biti gotovo. Ja nisam kriv za nastalu situaciju, pa sam sve prepustio advokatima i menadžerima".

Antić je dodao da se za njegove usluge interesuju klubovi iz Engleske, Turske i Grčke.

"Nikoga nisam odbio, sve sam saslušao. Želim čistu situaciju ukoliko se desi da negde odem. Želim da čujem od predsednika šta želi od mene, da li je to rezultat ili postepeno stvaranje ekipe". 

Antić kaže da jako poštuje sve bosanske trenere – Vahida Halilhodžića, Dušana Bajevića, Mehmeda Baždarevića, Safeta Sušića, ali od svih najviše ceni Ivicu Osima.

"Najbolji sam sa Osimom. Uvažavamo jedan drugog. 'Švabo' je legenda, bio je odličan igrač, a postao je svetski prepoznatljiv trener. S njim sam definitivno u najboljim odnosima, iako se dugo nismo ni čuli ni videli", zaključio je Antić.

2024 © - Vesti online