Petak 14.01.2011.
15:26
RTS

CG: Policajac primio kokainsku pošiljku iz Hondurasa

Brzom poštom iz Hondurasa

Kada je Šekularac preko jedne privatne službe za brzu dostavu pošte primio pismo sa drogom, inspektori za narkotike upali su u njegovu kuću i uhapsili ga. Slično pismo, sa 115 grama kokaina, stiglo je i jednom Nikšićaninu koji je uspeo da umakne policiji.

Akcija crnogorske policije izvedena je u saradnji sa britanskom Agencijom za borbu protiv organizovanog kriminala čiji su službenici na londonskom aerodromu "Hitrou", koji predstavlja jednu od petlji za prekookeansku poštu, otkrili dve kokainske pošiljke za Crnu Goru.

O tome su odmah obavestili crnogorsku policiju koja je od specijalnog tužioca za organizovani kriminal dobila nalog za kontrolisanu poštu i počela pripremu operacije.

Britanska policija je dva pisma sa kokainom predala pilotu "Montenegro erlajnza" koji ih je po sletanju u Podgoricu dao crnogorskoj policiji, a ona ih je zatim spakovala u kutije jedne podgoričke službe za brzu dostavu pošte i krenula u akciju hapšenja.

Operacija još nije završena, a sagovornik podgoričkih "Vijesti" navodi da policije nekoliko zemalja rade na otkrivanju narko-mreže, koja je učestvovala u krijumčarenju ove droge, kako pošiljaoca, tako i drugih učesnika. 

2024 © - Vesti online