Petak 14.01.2011.
13:17
Vestionline, B92

Nema dogovora Nikolića i Koštunice

Tomislav Nikolić

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica kaže da ta stranka i Srpska napredna stranka imaju različite politike oko promene Ustava Srbije i da će DSS i dalje biti protiv promene najvišeg pravnog akta.
 

"Pošto je za DSS Ustav Srbije najvažnije državno i nacionalno pitanje, jer sadrži odredbe koje se odnose na sva suštinska pitanja sa kojima se Srbija suočava, očigledno je da DSS i SNS imaju različito viđenje i različite politike oko ovog temeljnog i najosnovnijeg problema", rekao je Koštunica posle sastanaka sa liderom SNS Tomislavom Nikolićem.
 

Koštunica je u saopštenju naveo da će DSS principijelno kritikovati i boriti se protiv svih inicijativa za promenu Ustava, bez obzira na to da li dolaze od vladajućih ili opozicionih stranaka.
 

"Argumente koje sam izložio, Nikolić nije prihvatio i ostao je pri stavu da se SNS zalaže za promenu Ustava", rekao je Koštunica.

 Lider naprednjaka je juče, pošto je u Skupštini Srbije predao 304.580 hiljada potpisa za promenu Ustava Srbije i smanjenje broja poslanika, rekao da SNS u toj akciji podržava NS, da očekuje podršku i drugih stranaka koje žele da se u Srbiji živi bolje, kao i da će u najskorije vreme razgovarati o tome i sa DSS.

DSS je početkom sedmice optužili naprednjake da se iza njihove inicijative o promeni Ustava Srbije krije namera promene preambule najvišeg pravnog akta u kojoj se navodi da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije. Tada je portparol te stranke Petar Petković rekao da u ovom trenutku nema osnova za saradnju te dve stranke.

2024 © - Vesti online