Četvrtak 13.01.2011.
22:07
Vestionline

“Amerika ozbiljno shvata izveštaj Dika Martija“

Ivica Dačić (levo) i Tomas Kantrimen

Kako je navedeno u saopštenju, visoki zvaničnik američke administracije je na sastanku sa zamenikom premijera i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem naveo da je Euleks odgovoran organ za istragu u vezi sa izveštajem Dika Martija i da je to problem koji oni treba da istraže pored problema kao što su trgovina ljudima, oružjem i drogom.


U saopštenju je navedeno i da najveću prepreku u istrazi Euleksa Kantrimen vidi u zaštiti svedoka.


Ministar Dačić se složio da to nije političko pitanje, nego pitanje vladavine prava i dodao da je zvaničan stav Vlade Srbije da se pitanje predstojećih pregovora na relaciji Beograd - Priština odvaja od Martijevog izveštaja.


Dačić je najavio Kantrimenu svoj dolazak na molitveni doručak u Vašington, gde je predviđeno da održi i sastanak sa zvaničnicima Agencije za borbu protiv narkotika (DEA).


U saopštenju je navedeno i da su ministar Dačić i zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara istakli da su zadovoljni konstantnim unapređenjem međusobnih političkih odnosa, mada se Amerikanac sa nezadovoljstvom osvrnuo na neprocesuiranje odgovornih za napad na ambasadu SAD u Beogradu 2008. godine.

2024 © - Vesti online