Četvrtak 13.01.2011.
03:44
Nacional

Stipe Mesić razotkrio Sanadera

Dani drugovanja: Mesić, Sanader i Jadranka Kosor

Da je pravi vlasnik luksuzne jahte "Malo vitra" Ivo Sanader, Mesiću je u direktnom  razgovoru rekao Juroslav Buljubašić, splitski preduzetnik, suvlasnik komapnije SEM i dugogodišnji Sanaderov prijatelj.


Mesić se s Buljubašićem susreo letos, kada je provodio godišnji odmor na Mljetu, gde je bio sa članovima svoje porodice. Tamo mu se nakratko pridružio i Juroslav Buljubašić, koji je stigao svojom luksuznom jahtom.


Buljubašić mu je tom prilikom rekao da je jahtu "Malo vitra" zapravo prodao Ivu Sanaderu, a Mesić je jesenas tu informaciju preneo Jadranki Kosor, koju je posetio u njenoj kancelariji, piše "Nacional".


Ona je istog trenutka nazvala glavnog državnog tužioca Hrvatske Mladena Bajića i ispričala mu šta joj je rekao Mesić. Bajić je potom otvorio rad na tom predmetu, rečeno je "Nacionalu" iz dva izvora - splitskog, koji je blizak Buljubašiću, i drugog zagrebačkog, bliskog hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor.


Buljubašićeva kompanija SEM formalno je raspisala javni konkurs za prodaju jahte, koja je na kraju prodata za blizu 70 hiljada evra, bez PDV-a. Osobe koje su zaposlene u SEM-u ispričale su USKOK-u da je to tada bila realna cena.

2024 © - Vesti online