Četvrtak 13.01.2011.
02:41
Vesti

Sa Rasimom protiv političke i ekonomske krize

Ahmedin Škrijelj
 


- Razgovarali smo sa gradonačelnikom Novog Pazara dr Mehom Mahmutovićem i drugim čelnicima SDP-a, nismo postavljali nikakve posebne uslove, ali odgovora još nema. I dalje smo otvoreni za saradnju i participiranje u vlasti jer verujemo da bismo, kao najjača stranka u Sandžaku i Novom Pazaru, dali veliki doprinos smirivanju političkih tenzija u ovom kraju dovođenju stranih investitora i poboljšanju teške ekonomske situacije - kaže Škrijelj.

On naglašava da je SDA spremna na koaliciju sa SDP-om i u drugim sandžačkim gradovima.
 

- Sandžak je u ozbiljnoj ekonomskoj krizi, samo u Novom Pazaru posao čeka 25.000 mahom mladih ljudi, a našom saradnjom stvorila bi se bolja politička klima i uslovi za brži ekonomski razvoj - dodaje Škrijelj.
 

Vladajuću većinu u Novom Pazaru trenutno čine koalicija "Za evropski Novi Pazar" okupljena oko Sandžačke demokratske partije i Jedinstvena srpska lista.

Srbi pouzdan partner


Našim ulaskom u vlast nipošto ne bi bilo dovedeno u pitanje učešće srpskih stranaka u Gradskoj vlasti Novog Pazara. Dok je SDA bila na vlasti činila je to sa Srbima, nema razloga da se bilo šta menja, Srbi su pouzdan partner - dodaje Škrijelj.

2024 © - Vesti online