Sreda 12.01.2011.
21:50
Vestionline

Železnice Srbije: Kod nas rade sve kočnice

Našii vozovi koče kako treba, kažu u Železnicama Srbije...

Kako prenose beogradski mediji, direktor Direkcije za infrastrukturu Železnica Srbije Milan Maksimović izjavio je da je voz imao između Beograda i Prijepolja teretne ukupno 12 zaustavljanja, zbog izlaska i ulaska putnika, iz saobraćajnih razloga i ni jednom nisu uočeni problemi u kočenju.


Lokomotivom su upravljala dvojica vrlo iskusnih mašinovođa, jedan od Beograda do Užica, drugi od Užica do Prijepolja teretne i ni jedan nije imao problema sa zaustavljanjem voza.


To podrazumeva i da su urađene sve propisima definisane probe kočionih sistema i da nikakve nepravilnosti nisu uočene, naglasio je Maksimović. On je istakao da su u vozu bila još dva konduktera i četiri pratioca kušet i spavaćih kola i nijedan od njih nije primetio nikakve nepravilnosti tokom putovanja.


To, praktično znači, kako je rekao Maksimović, da je apsolutno isključena mogućnost da je voz tokom čitavog svog puta saobraćao sa neispravnim kočnicama u šest vagona. Da se to dogodilo, prilikom prvog zaustavljanja voz se ne bi zaustavio na propisanom mestu, reko je Maksimović.

2024 © - Vesti online