Utorak 11.01.2011.
18:05
Vestionline

Kasiljas: Nagradu bih dao Ćaviju ili Inijesti

Nagradu je zaslužio Španac - Iker Kasiljas

Mesi je u ponedeljak "odbranio titulu" u Cirihu, ali je dan posle ceremonije španska javnost jako uvređena što nagrada nije otišla u ruke Inijeste ili Ćavija, koji, po mnogim fudbalskim stručnjacima, zaslužuju to priznanje u 2010. godini, bez obzira na vanserijske kvalitete omalenog Argentinca.

"Ja bih, iz drugih afiniteta, nagradu svakako dodelio jednom igraču iz Španije. Lionel je fantastičan igrač i ne može se reći da je glasanje bilo nepravedno, ali kontroverza je kada se u finalnom izboru nije pojavilo ime Veslija Snajdera. Glasovi trenera i novinara su presudili i tu ne možeš ništa da kažeš protiv", demagoški je izjavio Kasiljas posle dodele FIFA nagrada.

Dodela 'Zlatne lopte' razljutila španske medije

 

Španski mediji kritikovali su predsednika FIFA Sepa Blatera, nakon što je Lionel Mesi dobio "Zlatnu loptu" ispred saigrača iz Barselone Inijeste i Ernandesa.


Mediji smatraju da je prestižno priznaje trebalo da dobiju Inijesta i Ćavi koji su igrali za Španiju kada je prošle godine osvojila Svetsko prvenstvo.

 

Španski dnevni list AS prenosi: "Španija je veoma ljuta", Marka piše "Dva džina i jedan anti-Španac" a slični naslovi su preplavili naslovne strane i drugih novina povodom dodele priznanja za najboljeg fudbalera i trenera u prošloj godini.

 

U najboljem timu za 2010. godinu nalazi se šest španskih fudbalera.

"Bez sumnje, najveći gubitnik te večeri bio je španski fudbal", navodi list 'Marka'.

2024 © - Vesti online