Sreda 12.01.2011.
20:20
Vestionline

Napoli: Kavanija ne damo ni za 50 miliona

"Škorpionovim udarcem" upotpunio het-trik u mreži Juventusa - Edison Kavani

Laurentis je napravio veliki posao sa Kavanijem, kojeg je letos doveo na pozajmicu iz Palerma. Napolitanci u ugovoru imaju klauzulu da otkupe ugovor ove sezone sjajnog Urugvajca za 20 miliona evra.

Bez obzira na visoko obeštećenje, Laurentis kaže da će Napoli otkupiti ugovor, ali da to neće uraditi da bi ga kasnije prodao po većoj ceni.

"Nećemo da zaradimo na prostoj preprodaji Kavanija, iako to mnogi misle. Kupićemo ga od Palerma, ali ga sigurno nećemo prodati, čak i ako Mančester siti ponudi 50 miliona za njega", rekao je Laurentis.

Kavani je ove sezone postigao 13 golova na 16 mečeva u Seriji A. U poslednjem kolu italijanskog šampionata zabeležio je "het-trik" protiv Juventusa, a pored dva pogotka glavom, treći gol bio je pravo remek-delo i vrhunska snalažljivost ovog napadača, koji je zakucao loptu u mrežu čuvenim "škorpija udarcem.

Mihajlović: Kavani bolji od Ibrahimovića

 

Trener fudbalera Fiorentine Siniša Mihajlović kaže da je napadač Napolija Edison Kavani ostavio najbolji utisak u Seriji, bolji od Zlatana Ibrahimovicha, koji je sa Milanom trenutno lider šampionata.

 

"Najbolji utisak do sada ostavio je svakako Kavani, bolji i od Ibreahimovića, posebno posle partije koju je pružio prošlog vikenda i het-trika protiv Juventusa. Ibrahimović je do tog meča sa Juventusom obeležio polusezonu, ali sada je Kavani na glavim stranama štampe. Po meni je on bolji igrač od Zlatana, nekako je odlučniji i oštriji. Svi smo svesni njegovih kvaliteta, ali niko nije očekivao da će ovako brzo eksplodirati u ligi", rekao je Mihajlović.

 

Milan, za koji je Zlatan do sada postigao 10 golova, posle 19 kola ima 40 bodova, četiri manje od drugoplasiranog Napolija.

2024 © - Vesti online