Utorak 11.01.2011.
13:35
Vestionline

Ronaldinjo: Otišao sam u Flamengo

Brazilac se vratio kući

Ovu informaciju potvrdio je Ronaldinjo na svom veb sajtu, nakon višenedeljnih pregovora sa brazilskim klubom. Flamengo će za transfer platiti Milanu tri miliona evra, a mediji navode da će 30-godisnji fudbaler mesečno zarađivati više od 460.000 evra.

"Presrećni smo jer smo dobili velikog igrača. Zahvaljujem svima koji su učestvovali u pregovorima. Ovo je poseban dan za Flamengo. Naš klub konačno može da počne da slavi - Ronaldinjo je naš", rekla je predsednica Flamenga Patrisija Amorim.

Ronaldinjo je ranije najavljivao da će igračku karijeru završiti u Evropi, a njegov brat i menadžer Roberto de Asis prethodno je pregovarao sa četiri velika brazilska kluba, i to sa Korintijansom, Palmeirasom, Gremiom i na kraju sa Flamengom. Ipak, odluku da se vrati u Brazil Ronaldinjo je doneo jer želi da se izbori za mesto u brazilskoj reprezentaciji i zaigra na Svetskom prvenstvu 2014 u Riju.

Ronaldinjo je imao ugovor s Milanom do kraja sezone, a italijanski klub je prvobitno tražio obeštećenje od osam miliona evra.

On je pre Milana igrao za Barselonu, Pari Sen Žermen i Gremio, u kojem je i počeo karijeru kao 18-godišnjak. Navijači kluba iz Porto Alegrea nazvali su fudbalera "plaćenikom" i "izdajnikom" pošto nije želeo da se vrati u klub. Dva puta je proglašavan za najboljeg fudbalera sveta, a sa Barsom je osvojio i Ligu šampiona 2006. godine.

2024 © - Vesti online