Utorak 11.01.2011.
08:27
Novi list

Novi list: Niko ne sme da dirne Pupovca

Milorad Pupovac

Kao i obično kad se dirne u privilegovani status SDSS-a ili Srpskog narodnog vijeća, Pupovac je zgroženo zagalamio da je na delu ponovno, kao i 90-ih, antimanjinska retorika.

Drugim rečima, mrzi Srbe svako ko se usudi da primeti činjenicu da su Pupovac i Vojislav Stanimirović za svoj SDSS dobrano naplatili održavanje HDZ-a na vlasti, posebno sad kad je Vlada Jadranke Kosor praktično na aparatima za preživljavanje, piše "Novi list".

Privilegovan status SDSS-a i SNV-a zacrtan je već u koalicionom sporazumu između HDZ-a i Samostalne demokratske srpske stranke, što je dakle bio uslov podrške poslanika SDSS-a vladi Iva Sanadera. Obaveze iz koalicionog sporazuma HDZ je dosada sve do jedne ispunio, navodi "Novi list".

Dakle, u prvom koraku osiguran je ekskluzivitet SNV-u preko koga, da se razumemo, ide glavnina budžetskog novca namenjenog programima i projektima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj. Jednostavnije, ako hoćeš para za novine, kulturno-umetničko društvo, bilo kakvu slavu i proslavu - budi dobar s Pupovcem, zaključuje "Novi list".

2024 © - Vesti online