Utorak 11.01.2011.
06:17
Vestionline

Hrvati više vole "Neretvu" od Ivice Kostelića

Drugu vožnju skijaša u četvrtak je pratilo 18,3, dok je u utorak za nastupe skijašica bilo zainteresovano 13,3 posto hrvatske TV publike.

Hrvatima partizani interesantniji od skijanja

Film Veljka Bulajića ovih dana je ponovo aktuelan pošto se očekuje njegovo ponovno prikazivanje u svetskim bioskopima, zajedno sa ostalih 9 filmova koje je moskovski filmski festival uvrstio među 10 najboljih ratnih ostvarenja u istoriji svetske kinematografije.

Tim povodom, režiser Bulajić dao je intervju "Večernjem listu" u kome je, osim o "Bici na Neretvi" i jugoslovenskom filmu, govorio i o poslednjem ratu na ovim prostorima odnosno njegovom tretmanu u hrvatskoj kinematografiji.

Sanader stopirao film o Vukovaru

Veljko Bulajić

Na pitanje zašto u Hrvatskoj nema "pravog" filma o ovoj temi, Bulajić je rekao: "Bilo je ljudi koji nisu hteli, bilo je jakih klanova koji su onemogućili nekoliko bitnih autora da realizuju filmove, među kojima i mene".


Upitan da li je tokom priprema za realizaciju filma "Vukovar" prvo imao dogovor, a onda razilaženje sa Ivom Sanaderom, Bulajić je odgovorio: "Da, ali ne bih o tome", dodajući da je upravo bivši hrvatski premijer stopirao realizaciju tog filma.

2024 © - Vesti online