Ponedeljak 10.01.2011.
09:44
Blic

Gledao sam Dražino streljanje

Partizanski vojnik čuva Dražu Mihailovića
 

"Ovaj oficir Ozne svedočio je da je bio očevidac pogubljenja. Detaljno je opisao kako je to izgledalo, da je đeneral Mihailović mučki ubijen metkom u potiljak i ko je sve bio prisutan. Neki od ljudi koje je spomenuo još su živi i oni će biti saslušani. On je od oko 300 svedoka, koji su saslušani do sada, dao najviše podataka. Sam se javio komisiji u decembru 2010, kada je saslušan. Njegovo svedočenje se poklapa sa nekim ranijim otkrićima komisije, tako da će biti detaljno provereno", kaže izvor “Blica” upoznat sa potragom za zemnim ostacima đenerala Mihailovića.

Ono što može da bude posebno dragoceno u iskazu ovog oficira Ozne je detaljan opis mesta gde je sakriveno telo đenerala Mihailovića na Adi u blizini zida tadašnjeg zatvora.

"Prema iskazu ovog svedoka već su počele da se prave skice i da se upoređuju sa nekim ranijim, kao i u odnosu na mesto gde je bio zatvor. Ta lokacija sada nije pod vodom, niti je bila, i čim bude dozvolilo vreme, i nakon što se obave druge provere ovog svedočenja, biće obavljena probna ekshumacija", napominje izvor “Blica”.

2024 © - Vesti online