Nedelja 09.01.2011.
20:22
Vestionline

Borovčanin: San se polako ostvaruje

Nenad Borovčanin

Borovčanin je trenutno 14. na svetskoj rang listi u WBC kategoriji i iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri. Šampion Balkana u teškoj kategoriji imao je u 2010. sedam mečeva i zabeležio je isto toliko pobeda, od čega šest nokautom.

Tri meča odboksovao je u Srbiji (Drvengrad, Zlatibor i Kopaonik) i četiri u uvodnim borbama čuvene braće Kličko. Već godinu dana Borovčanin uspešno sarađuje sa trenerom Fricom Zdunekom koji je inače trener Vladimira i Vitalija Klička.

Zahvaljujći sjajnim pobedama i naretkom u rejtingu, Svetska bokserska organizacija (WBO) donela je odluku da Borovčanin može da boksuje za upražnjenu titulu šampiona Evrope u WBO verziji, a ukoliko je osvoji, ući će na rang listu petnaest izazivača šampiona sveta u WBO verziji. Jedini Nenadov cilj u 2011. jeste upravo osvajanje evropske titule, za koju će se boriti u Banjaluci.

"Sve ove godine velikog rada i truda u ringu, sada mogu reći da su se isplatile. Stigao sam na korak do jednog od mojih najvećih ciljeva kada je karijera profesionalnog boksera u pitanju, a to je osvajanje titule šampiona Evrope. Sezona 2010. bila je izuzetna za mene, sedam pobeda bez poraza, najbolji plasman na svetskoj rang listi do sada, što mi je i omogućilo da dođem u priliku da se ove godine spremam za jednu, ali svakako najveću borbu do sada, bitku za evropski tron. Predaha nema, trenizi su svakodnevni i tako će i ostati sve do samog meča koji će biti održan u Banjaluci u prvoj polovini 2011. Kao i uvek verujem u sebe i verujem da ću nastaviti putem kojim koračam već godinama, putem bez poraza jer poraz nije opcija", rekao je Borovčanin.

2024 © - Vesti online