Nedelja 09.01.2011.
17:51
Vestionline

Petnaestogodišnjak ''hakovao'' policijski kompjuter

Pošto je dečak, koji je prekinuo školovanje, očigledno imao vremena na pretek, razvio je opsesiju policijom. On je na "Fejsbuku" naveo da je fan serije "CSI", policije i Ministarstva unutrašnjih posova.

Zbog provale u sistem, policajci su morali da menjaju lozinke na računarima
 


U svom svetu fantazije, ovaj zaljubljenik u računare, bio je inspektor. Pred svojim prijateljima on se hvalio kako poseduje pištolj i policijsku legitimaciju, kao i da može od svakog da pronađe adresu i lične podatke bez ikakvi problema. Dečak, koji živi u jednoj zgradi u kojoj se nalazi i polijska stanica, očigledno je koristio ime jednog policajca koji stvarno postoji da bi došao do lozinki, navode austrijski mediji.


Predstavljajući se kao taj policajac on je telefonom dobio njegove šifre za ulazak u računar, odnosno tražio da se promene.


Kada je uspeo da dobije šifru on je "ušao" u policijski računar, gde je čitao internu elektronsku poštu. Policija je uspela da uđe u trag dečaku, protiv kojeg je podnela prijavu, a kao posledica ove afere na stotine policajaca u Beču mora da menja svoje tajne šifre.

2024 © - Vesti online