Subota 08.01.2011.
10:01
Vestionline

Bekali: Fiorentina može da se zove Partizan

Đovani Bekali je menadžer rumunskog napadača Adrijana Mutua, koji je pre nekoliko dana odstranjen iz tima.

"Mislim da bi Fiorentina trebalo da se zove Partizan Beograd Fiorentina, jer vlasnici kluba imaju novca da troše na Srbe, ali tri miliona za Rumuna im je previše. Imam hrabrosti da kažem takve stvari", rekao je Bekali.

Trener Fiorentine je Srbin Siniša Mihajlović, dok je klub iz Firence u poslednjih nekoliko angažovao trojicu igrača Partizana, Nikolu Gulana, Stevana Jovetića i Adema Ljajića.

"Ako se porodica Dela Vale, koja je vlasnik Fiorentine, plaši ispadanja iz Serije A, trebalo bi da se vrate pravljenju cipela jer o fudbalu ne znaju ništa", poručio je menadžer Bekali.

Mutu je u sredu napustio trening Fiorentine, pošto su propali pregovori Bekalija i čelnika italijanskog kluba. Rumunski napadač je želeo da prisustvuje današnjem treningu "ljubičastih", ali mu je saopšteno da je odstranjen iz tima. Fiorentina je želela da Rumuna pošalje na pozajmicu u Ćezenu do kraja sezone, ali je Mutu odbio da napusti klub iz Firence.

Mutu (31) se krajem oktobra prošle godine vratio u prvi tim Fiorentine posle devetomesečne pauze zbog korišćenja dopinga. On je član Fiorentine od 2006. godine, a pre toga je igrao za Juventus, Čelsi, Parmu, Veronu, Inter, Dinamo i Arđes.

2024 © - Vesti online