Petak 07.01.2011.
20:54
Vestionline

Stevanović želi trofeje s Ganom

Stevanović 'napada' Kupa Afrike sa Ganom

Stevanović bi u ponedeljak trebalo da bude zvanično predstavljen kao novi selektor Gane.

"Mislim da je ovaj završni čin nešto što će obradovati sve prave ljubitelje fudbala jer se nastavlja tradicija. Srpski treneri su ostavili dobar utisak, moji prethodnici i gospodin Dujković i gospodin Rajevac tako da su se odlučili i za mene", rekao je Stevanović za "B92".

On je istakao da ne očekuje lak posao, pošto su Gani porasle ambicije posle Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

"Ja sam dosta razmišljao pre nego što sam prihvatio ponudu jer nisam od onih tipova koju prihvataju na prvu loptu bez nekih analiza. Pri samom susretu sa njima primeti se da im je ugled porastao, da su puni sebe, ali s razlogom. Imaju prvake sveta do 21 godine, petu A reprezentaciju sveta, drugi su u Africi, ali u svom tom razmišljanju pronašao sam motiv koji mi je dao snage da kažem 'ima tu još razloga da se bore'. Nedostaju im trofeji. Poslednjih godina afričkim fudbalom vlada Egipat i to je već jedan cilj koji je pojavljuje na vidiku - treba biti prvi u Africi. Drugo, peto, sedmo mesto su statistika. Ono što se pamti jeste prvi mesto. Afrički kup nacija 2012. je ozbiljan izazov za sve nas, i za mene i za Ganu", kaže srpski stručnjak.

Stevanović (44) je trenersku karijeru počeo u Čukaričkom, a potom je vodio Železnik. On je od 2003. do 2006. bio pomoćnik selektoru Srbije i Crne Gore Iliji Petkoviću. Od 2007. do 2009. bio je pomoćni trener u Partizanu, a prošle sezone bio je i prvi trener "crno-belih".

2024 © - Vesti online